(2) Catalina Rivas; svedectvo A. Polachovej; podstata Kristovho Tela sa nestráca miniatúrnosťou

1.- Ježiš cez Catalinu Rivas v otázke podávania Eucharistie

   Ježiš je odsúdený na smrť

Zaviedli ma k Pilátovi, ktorý mal vyniesť rozsudok smrti. Pilát sa ma vypytoval a dúfal, že nájde dôvod, aby ma mohol obviniť, ale zároveň ho mučilo svedomie a pociťoval veľký strach z nespravodlivosti, ktorú sa chystal spáchať.

… Katov, ktorí ničia moje telo, nie je desať alebo dvadsať. Veľmi veľa rúk zraňuje moje telo prijímaním svätého prijímania do rúk – Satanovo dielo rúhania!

Ako o mne môžu rozjímať v tomto mori bolestí a horkosti bez toho, že by ich srdcia neboli pohnuté súcitom? Avšak nie sú to kati, ktorí mi prinášajú útechu, ale musíte to byť vy, vyvolené duše, aby sa moja bolesť zmiernila. Uvažujte o mojich ranách a uvidíte, či niekto trpel toľko ako ja, aby ukázal svoju lásku.

                                                                      Catalina Rivas: Kristovo utrpenie 

2.- Krásne svedectvo  Andrey Polachovej  k svätému prijímaniu na ruku (z facebooku, so súhlasom autorky):
Ja som sa potešila, že môžem držať Eucharistiu v rukách. Keď som si prečítala podobné články ako tento, tak som si začala všímať či mi neostáva čiastočka na dlani. S hrôzou som zistila, že veľmi často. Niekedy ozaj miniatúrna, musela som sa veľmi dôkladne pozrieť. Na tento úmysel som sa začala modliť ráno o 5:00 sv. ruženec. Pýtala som od Pána znamenie mne pochopiteľné. Keď som išla na sv. omšu poprosila som Pána Ježiša veľmi vrúcne s naliehavosťou o znamenie, že ak budem mať teraz omrvinku na dlani, tak urobím všetko preto, aby som Ho prijímala len do úst a keď nie, tak naďalej budem skúmať Jeho vôľu. Na dlani som mala 2 veľké kusy Eucharistie. Kňaz sa mi ich snažil zoškrabať nechtom z dlane do kalicha, ale márne. Dlaň som purifikovala jazykom 😊. Odvtedy som bola ešte raz opovážlivá a pýtala som potvrdenie. Opäť mi zostal na dlani veľký kus bezprostredne po žiadosti potvrdenia. To ma dojalo k slzám a už prijímam Telo Kristovo len do úst. Kto úprimne prosí, odpoveď dostane.. 

3.- Niekoľko postrehov a myšlienok na zamyslenie

Prijímaním na ruku „pomáhame” Kristovi padať na zem! 

Prijímaním na ruku „pomáhame” kňazom ísť za to do očistca! (viď Maria Simma) 

Prijímaním na ruku udržiavame atmosféru strachu a vytvárame vhodný kontext k ľahkému ukradnutiu Hostií! 

Kľačadlo je výrazom väčšej úcty k Eucharistii, a k spokojnejšiemu podávaniu zo strany kňaza! 

Pri slovách premenenia všetci kľačíme. Pri vystavovaní Sviatosti, pri žehnaní Sviatosťou, a spravidla aj počas adorácie všetci kľačíme. Prečo teda nekľačíme práve v tej najvhodnejšej chvíli ku kľačaniu, keď sme bezprostredne pred Ježišom, aby sme ho prijali?

Môžu sa Bohu rovnako páčiť obidva spôsoby podávania Eucharistie ako „rovnako dôstojné”,keď pri podávaní na ruku padli na zem už toľké Hostie?

Eucharistickej omrvinke na oltári ešte chránenej, danej na ruku už ako keby si kňaz zastrel oči a povedal by:„nepoznám ťa!”

Kňaz zaiste keby uvidel na oltári malú omrvinku na paténe vedľa veľkej kňazskej Hostie, určite by ju “neodšprmgol” prstom ako nejakú “smeť”, lebo vie a verí, že aj tento maličký úlomok je Kristovým Telom. Ale potom prečo nechráni paténou aj ostatné mnohé maličké eucharistické úlomky, ktoré bezprízorne ostávajú na dlaniach ľudí a padajú na zem – ak teda rozdáva na ruku?!

Ak minikvapôčka Krvi Kristovej nesmie ísť na dlaň, prečo nie je rovnako považovaná za Krista aj miničiastočka Tela?

Ak viditeľná minikvapôčka Krvi hoci už „nepiteľná” je stále Kristovou Krvou, prečo „nejediteľná” viditeľná čiastočka Tela nie je stále chránená ako Kristovo Telo?

 Lebo je rozšírený blud, že iba ak je čiastočka z Hostie jediteľná, je v nej prítomný Kristus. Prítomnosť Kristova nie je o jediteľnosti, ale o podstate. Ak raz bola v tej malinkej čiastočke podstata chleba, tak teraz je tam už podstata Kristovho Tela; i napriek tomu, že sa jedná o miniatúrnu čiastočku. Podstata Kristovho Tela sa nestráca miniatúrnosťou. Preto túto eucharistickú čiastočku treba chrániť ako “oko v hlave” ako aj bežne veľkú Hostiu.

Ako je hriechom spolupracovať na potratení maličkého počatého života, tak je aj hriech spolupracovať na potratení Živej eucharistickej čiastočky!

Môže sa Vám ešte páčiť...

Verified by MonsterInsights